Shqyrtimi trevjeçar i shumë lojrave të fatit u takua me reagime të përziera

Shqyrtimi trevjeçar i shumë lojrave të fatit u takua me reagime të përziera

hypervenomboots Departamenti i Mbretërisë së Bashkuar për Digital, Kulturë, Media dhe Sport (DCMS) më në fund publikoi shqyrtimin trevjeçar të akseve dhe çmimeve të makinave të lojrave këtë mëngjes, duke sjellë një periudhë prej 12 javësh propozime dhe konsultime mbi ndryshimet në industrinë.

Si pjesë e shqyrtimit, ministri i lojërave të fatit Tracey Crouch theksoi rëndësinë e “goditjes së ekuilibrit të duhur midis rritjes me përgjegjësi shoqërore dhe mbrojtjes së dëmeve më të prekshme, përfshirë fëmijët, nga dëmet që lidhen me lojrat e fatit”.

Crouch tha: “Duke pasur parasysh provat e forta dhe shqetësimet publike në lidhje me rreziqet e makinave të lojrave të mëdha në rrugë të lartë, ne jemi të bindur për nevojën për veprim. Kjo është arsyeja pse sot kemi vendosur një paketë propozimesh për të siguruar që të gjithë konsumatorët dhe komunitetet më të gjera janë të mbrojtura “.

Sidoqoftë, pavarësisht nga qeveria që premtonte të zvogëlonte shumën maksimale në terminalet nga £ 100 ose £ 50 / £ 30 / £ 20 ose £ 2, rishikimi dhe propozimet që pasuan atë, ngjallën një reagim që nuk ishte plotësisht pozitive.

Të dyja rishikimi dhe periudha e konsultimit u mirëpritën nga Komisioni i Lojërave të Fatit, duke theksuar se kjo periudhë 12 javë “ofron një mundësi të rëndësishme për të shqyrtuar ndikimin që luan kumari për disa njerëz”.

Komisioni shtoi: “Ne do të inkurajojmë këdo që ka interes në rregullimin e lojërave të fatit për të siguruar që zërat e tyre të dëgjohen përmes konsultimit. Reduktimi i rreziqeve me të cilat ballafaqohen njerëzit nga lojrat e fatit, veçanërisht ato që janë të pambrojtura, është në qendër të këshillave tona që i japim Qeverisë “.

Nga ana tjetër, Zëvendës udhëheqësi i punës Tom Watson, i cili kohët e fundit zbuloi politikën e re të Punës për të ndaluar operatorët e basteve nga sponsorizimi i klubeve të futbollit anglez, shprehu zhgënjimin e tij në programin Sot të BBC-së mbi nevojën për një periudhë konsultimi.

Watson u bashkua me Këshillin Newham, i cili gjithashtu ka një histori të gjatë të fushatës për shumën maksimale të terminaleve që do të shkurtohet në 2, e përshkroi periudhën e konsultimit si “një vonesë të panevojshme” dhe e akuzoi qeverinë për “zvarritjen e këmbëve” çështje.

Në parlament këtë mëngjes, Crouch u përgjigj pretendimeve se konsultimi ishte i panevojshëm, duke e përshkruar konsultimin si “proces të rregullt, që ne presim që njerëzit të kontribuojnë.” Ish Kryetari i DCMS John Whittingdale gjithashtu përshëndeti periudhën e konsultimit, Përfundon mundësia për të konfirmuar se çdo ligje e ardhshme e bërë në lidhje me industrinë e basteve do të ishte “e bazuar në fakte”, të cilat Crouch konfirmoi ishte rasti.

Gjithashtu në Parlament, Conor McGinn i Punës, i cili është Kryetari i përbashkët i Grupit Parlamentar të të Gjithë Partisë për Horse Racing, vuri në dukje se Horse Racing mbështet shumë jo vetëm, taksën nga bookmakers, por edhe reklamat.

Ai më pas kërkoi garanci nga Ministri se do të punojë ngushtë me industrinë e garave të kuajve dhe të lojërave të fatit për të siguruar që ndërsa mbrojtja e atyre që janë të prekshëm ndaj varësisë së lojërave të fatit, ekziston edhe mbrojtja për vendet e punës dhe përfitimet ekonomike që vijnë nga garat e kuajve dhe gara.

Shoqata e librareve britanike (ABB), e cila muajin e kaluar përsëriti se “dyqanet e basteve ofrojnë vendin më të sigurt për të rrezikuar në rrugë të lartë, pasi që bixhozi i përgjegjshëm është në qendër të ditëve të tyre të ditës”, deklaroi se raporti detajonte një numër e propozimeve për të cilat do të përgjigjet.

Në një deklaratë të lëshuar në përgjigje të raportit, ABB komentoi: “Ne besojmë se fokusi i çdo vendimi përfundimtar duhet të jetë për të siguruar miratimin e masave që do të jenë me përfitim të vërtetë për gamblers problem.

“Dyqanet e biçikletave ofrojnë më shumë se 6 milionë klientë çdo vit dhe shumica e tyre luajnë me përgjegjësi. Ne e dimë se shumica e gamblers problem përdorin 7 ose më shumë lloje të ndryshme të produkteve të lojërave të fatit, kështu që ka një sfidë për të gjithë industrinë e lojërave të fatit për të lëvizur nga një pozicion ku ka një nivel të qëndrueshëm të lojërave të fatit në këtë vend në atë ku normat e fatit të problemit janë në rënie.

“Dyqanet e basteve po investojnë shuma shumë të mëdha parash për të ndihmuar identifikimin e atyre që janë në rrezik në mënyrë që ata të marrin ndihmën që u nevojitet, ne vazhdimisht po përditësojmë dhe punojmë për të përmirësuar masat e fatit të përgjegjshëm”.

Lirimi i rishikimit çoi në aksione në William Hill duke fituar 2% dhe Ladbrokes Coral duke fituar 0.6% në tregtinë në mëngjes, ndoshta duke treguar se shumë të brendshëm kanë mbajtur perceptimin që rishikimi do të ishte më i ashpër tek bookmakers sesa ishte bopokerace99.