Poker është Teatri

Poker është Teatri

Poker është Teatri Pyetja: Në çfarë loje popullore shfaqet fuqia reale e rivalit në ndikimin e rezultatit të konkurrencës?

Para se të përgjigjem, mund të them me besim nga përvoja personale dhe vëzhgimi se iluzioni i forcës shpejt shpërndahet mbi një tabelë shahu apo gërvishtjeje. As nuk ju mund të merrni shumë pikë falas në një fushë tenisi. Në shumicën e garave individuale, përveç nëse rivalët përputhen në mënyrë të barabartë, rezultati mund të parashikohet me siguri të afërt.

“PARAQITJA E NJË IMAZH ËSHTË një mënyrë për të nxjerrë jashtë territorit dhe për të përcaktuar mënyrën e zgjedhjes”.

Ju mund të kuptoni shumë për poker turneu duke njohur veten me probabilitetet matematikore. Kjo informatë mund të rritet me ndërgjegjësimin e leximit, madhësisë relative të pirgjeve, strukturës së tryezës, etj. Vlera e kombinuar e të gjithë atyre që nuk quantifiabla prodhon hendekun mes njerëzve që luajnë poker dhe njerëzit që luajnë poker.

Ndër gjërat e paprekshme që mund të nënvlerësohen nga disa lojtarë është prania e tavolinës. Për shumë, kjo mund të përfshijë komentime të pakuptimta siç janë “E dija se ai kishte dy overs” ose disa vërejtje të dukshme dhe kundërproduktive rreth vendimit të dikujt tjetër. Pjesa më e madhe e përgjumur në këtë mënyrë është e qartë ose e pasaktë, kështu që është e lehtë të injorohet.

Dhjetë njerëz që ulen së bashku për herë të parë qeverisin sjelljen e tyre si çdo grup primatësh. Lojtarët janë të përmasave sipas moshës, gjinisë, madhësisë, zërit, dhe gjërave të tjera edhe më pak kuptimplote. Paraqitja e një imazhi është një mënyrë e nxjerrjes jashtë territorit dhe përcaktimit të renditjes.

Teknikat e mia personale ndryshojnë sipas grupit me të cilin po ndaj një tavolinë. Unë mund të jem i zëshëm dhe i gjallë nëse duket i përshtatshëm, por një shfaqje si ai themelues pa reagime të përgjegjshme inteligjente që inkurajojnë një të vazhdojë.

Në fund të fundit, poker është teatër dhe nëse mendoj se mund të fitoj tërheqje nga heshtja dhe truri, unë mund ta falsifikoj. Pyetja ime e lakmës më kërkon që të marr më shumë informacione se sa jap, gjë që është e lehtë për mua pasi që mendja ime e ndërgjegjshme është një letër e zhurmshme e impulseve të rastësishme.

Një pjesë e këshillave në lidhje me forcën e perceptuar që kam ndarë me të dashurën time Danielle është “ta rikthejë përsëri”. Mësoni të shtypni gjumin e fitores si tërësisht si ju shtypni dhimbjen e një humbje zhgënjyese. Kur unë ngrihem nga një tryezë turneu pas një rrahje të keqe, nuk kritikoj një kundërshtar me një vërejtje të thithur. As nuk them “dorë e bukur”, e cila për mua do të ishte një mënyrë e zhurmshme, e tepërt për të pretenduar të jetë mirësjellëse. Po shkoj.

Kënaqësia e vërtetë vjen nga performanca ime e çmuar e Oskarit për indiferencën ndërsa kërkoj një xhirim nga 50 deri në 1 për të fituar një tenxhere të madhe. Duke tërhequr një grumbull të madh të patate të skuqura të pamerituara, ndërsa ju bisedoni me një fqinj për një ekip sportiv, në mënyrë të pashmangshme do të shqetësoni disa njerëz dhe do të zemëroni të tjerët. Nëse dikush ka guximin të më telefonojë për një mosmirënjohje të tillë, një përgjigje e zhurmshme pothuajse gjithmonë vjen tek unë. (Kjo nuk ka për qëllim të zemërojë apo të angazhohet më tej me një antagonist. Duhet ta ngatërrojë atë, ndërsa dëshmitarët e tjerë ulin kokën në një snajper privat).

“POKER ËSHTË IMPROVËSE ÇFARË ARENA MË E MIRË PËR TË KONKURUAR NGA NJË KU DREJTIMI JUAJ ËSHTË SHPËTUAR OSE I RËNDËSISHËM?”

Poker është përmirësim. Cila arenë më e mirë për të konkurruar është ajo ku kundërshtimi juaj është i shqetësuar apo i zemëruar? Nëse njerëzit kanë më pak të ngjarë të thërrasin bastet tuaja, të hedhin në vete, të bllofojnë, të detyrojnë blinds tuaj ose të kurth, madje edhe me një përqindje të vogël, forca juaj tryezë ka shtuar disa pikë përqindje për shanset tuaj për sukses përfundimtar. Ju jeni të pasuruar në mënyrë të ngjashme nga një kundërshtar me një hakmarrje personale.

Një vërejtje e fundit në lidhje me cilësinë awesome të indiferencës; gamën e emocioneve në një tavolinë tipike të pokerit mund të përfshijë funksione të tilla kundërproduktive si ankthi, shpërthimi dhe madje edhe armiqësia e hapur. Lejimi i zakoneve të tilla për të ndotur personalitetin e njeriut e zvogëlon efektivitetin e përgjithshëm të një mendjeje të shkathët. Konsideroni sa energji kërkon për të kultivuar edhe një cilësi pasive, si përçmimi. Krahasuar me shprehjen më të butë të madje edhe fasadën e negativitetit, indiferenca është pazarja më e mirë në tryezë.

Mendimet, mendimet dhe strategjia janë vetëm të përdoruesit dhe nuk reflektojnë domosdoshmërisht pozicionet e PokerNews. Ju mund të mësoni më shumë rreth PN Blog këtu.

Sigurohuni që të plotësoni përvojën tuaj në PokerNews duke shikuar një përmbledhje të aplikacioneve tona për celularë dhe tabletë këtu. Qëndroni në krye të botës së pokerit nga telefoni juaj me aplikacionin celular iOS dhe Android, ose nxisni aplikacionin tonë iPad në tabletin tuaj. Ju gjithashtu mund të përditësoni numrin tuaj të çipeve nga turnet e pokerit në mbarë botën me MyStack në të dy Android dhe iOS skor bola88.