Parashikimi optimist i dërgon çmimet e aksioneve në Macau duke u ulur

Parashikimi optimist i dërgon çmimet e aksioneve në Macau duke u ulur

Çmimet e aksioneve për disa nga operatorët më të mëdhenj të kazinove në Macau njoftohet se u rritën ndjeshëm këtë javë pas publikimit të një raporti nga firma e brokerimit Sanford C Bernstein Limited që pretendonte se qyteti mund të shtojë deri në 24% rritje në krahasim me vitin e kaluar në bruto të ardhurat e lojrave për muajin janar.

Sipas një raporti nga Business Daily Investitor , vlera e aksioneve në Wynn Resorts Limited, e cila është përgjegjëse nëpërmjet degës së saj Wynn Macau Limited për pronat Wynn Macau dhe Wynn Palace Cotai, janë rritur me 1.9% këtë javë për të arritur çmimin më të lartë që prej 2014.

Në mënyrë të ngjashme, Las Vegas Sands Corporation, e cila drejton Sands Makao të enklavës, Makao Venetian, Makao Parizian, Plaza Makao dhe Sands Cotai Qendrore, nëpërmjet vartësisë së saj Sands China Limited, thuhet se ka parë çmimin e aksionit të saj nga një numër edhe më i madh 2.3% mbresëlënëse që nga javën e kaluar.

Po aq emocionuese, operatori që qëndron prapa qytetit të Dreams Macau, Altira Macau dhe pronat e Studio City Macau, Melco Resorts dhe Entertainment Limited, thuhet se kanë regjistruar një ngritje prej 3.3% këtë javë. Çmimi i aksioneve në MGM Resorts International, i cili zhvillon vendin e MGM Macau dhe shpreson të hapë muajin tjetër muajin e ardhshëm për të hapur MGM Cotai të ri prej $ 3.46 miliardë, fitoi 2.85% për të arritur një nivel të lartë.

Sanford C Bernstein Limited njoftoi se ka shpjeguar të martën se pret që qyteti prej rreth 700,000 njerëz të regjistrojë midis një rritjeje prej 22% dhe 24% nga viti në vit në të ardhurat totale të grumbulluara të lojrave për muajin janar, që mund të shihte shifrën totale për 31- muaji ditor arrin deri në 2.96 miliardë dollarë .

Business Daily Investitor gjithashtu përmblodhi se 40 kazinotë në Macau përfunduan vitin 2017 duke regjistruar një rritje prej 19.1% në krahasim me vitin e kaluar në të ardhurat totale të grumbulluara vjetore të lojrave në pak më shumë se 33 miliardë dollarë përpara se të shpjegonte se rritja e parashikuar e Sanford C Bernstein Limited do të ishte më e madhe që prej fitimi prej 29.2% shihet në korrik, kur fitimet totale arritën 2.85 miliardë dollarë.